Liitto

Suomen Mielenterveyshoitoalan Liitto ry 

 

Perustettu Helsingissä 23.5.1990 mielisairaanhoitajia yhdistäväksi ammatilliseksi järjestöksi. Liiton edeltävä nimi oli 22.9.2004 saakka Suomen Mielenterveyshoitajaliitto ry.
Liitto on Tehy ry:n yhteistyöjäsenjärjestö. 
Jäseniä toukokuussa 2018 4800 henkilöä.

 

Kenelle?

 

Liiton jäseniä voivat olla mielenterveys-, päihde-, ja kehitysvammatyön lähihoitajat, mielenterveyshoitajat, mielisairaanhoitajat, psykiatriset sairaanhoitajat sekä edellisten tutkintojen opiskelijat.

 

Kuka liitossa päättää? 

 

Suomen Mielenterveyshoitoalan Liiton päättäviä elimiä ovat vuosikokous ja sen valtisema hallitus.

Vuosikokous järjestetään sääntöjen mukaan maalis-kesäkuussa. Yleensä kokous järjestetään psykiatrisen hoitotyön opintopäivien yhteydessä. Vuosikokous valitsee neljän vuoden välein liitolle hallituksen ja puheenjohtajan, josta käytetään nimeä liiton puheenjohtaja. 

Liiton hallitus koostuu puheenjohtajasta, varapuheenjohtajasta, neljästä varsinaisesta hallituksen jäsenestä sekä heidän henkilökohtaisista varajäsenistään. Hallituksen jäsenen toimikausi on kaksi vuotta.

 

Jäseneksi?

 

Kun liityt Tehyn ammattiosastoon, voit samalla lomakkeella liittyä myös Tehyn yhteistyöjäsenjärjestöihin, eli SMTHL:n ja muihin järjestöihin koulutusohjelmasi mukaisesti. Opiskelijajäsenen jäsenyys jatku automaattisesti varsinaisena jäsenyytenä.

Voit liittyä jäseneksi myös suoraan SMTHL:n täyttämällä jäsenhakemus lomakkeen ja toimittamalla sen postitse osoitteeseen: Suomen Mielenterveyshoitoalan Liitto R.Y. PL 130 00060 TEHY