Vankilapsykiatri Hannu Lauermalle mielenterveysvaikuttajan kunniamitali

21.11.2018 klo 10:30

Suomen Mielenterveyshoitoalan Liiton pronssisen Kivisimpukka-veistoksen on suunnitellut kuvanveistäjä Arto Lappalainen. (Kuva: Henry Zitting)
Suomen Mielenterveyshoitoalan Liiton pronssisen Kivisimpukka-veistoksen on suunnitellut kuvanveistäjä Arto Lappalainen. (Kuva: Henry Zitting)
Kuva: Mielenterveyden keskusliitto
Kuva: Mielenterveyden keskusliitto

Kun Hannu Lauerma luennoi, ovat salit yleensä viimeistä paikkaa myöten täynnä. Myös kuulijoiden intensiteetti on hänen luennoillaan käsin kosketeltavan tiheä.

Psykiatrian ja oikeuspsykiatrian erikoislääkäri, psykoterapeutti ja dosentti, THL:n tutkimusprofessori ja psykiatrisen vankisairaalan vastaava ylilääkäri Hannu Lauerma on avannut luennoillaan ansiokkaasti muun muassa pahan olemusta mielenterveysalan ammattilaisille, mutta myös suurelle yleisölle.

Edellä on muutama niistä monista perusteluista, jotka mainittiin, kun Suomen Mielenterveyshoitoalan Liitto ry eli SMTHL luovutti pronssisen kivisimpukka -veistoksen Hannu Lauremalle. Veistos ojennettiin tälle merkittävälle mielenterveysvaikuttajalle keskiviikkona 20.11. 2018 Mielenterveysmessuilla Helsingin Kulttuuritalolla.

Olet meille monelle myös oiva kannustaja ja esimerkki, johtuen keskeytymättömästä innostuksestasi uuden oppimiseen. Viittaan muun muassa harjoittamaasi unitutkimukseen, totesi SMTHL:n puheenjohtaja Tarja Klemola luovuttaessaan pienoisveistoksen Hannu Lauermalle.

Kivisimpukka -veistoksen on aikanaan suunnitellut Mielenterveyshoitoalan Liitolle kuvanveistäjä Arto Lappalainen. Veistoksen on saanut ennen Lauermaa vain neljä suomalaista mielenterveysvaikuttajaa:

vuonna 2003 psykiatri Ilkka Taipale,

vuonna 2005 Mielenterveysseuran pitkäaikainen ex-toiminnanjohtaja Pirkko Lahti,

vuonna 2010 Mielenterveyden keskusliiton toiminnanjohtaja Olavi Sydänmaanlakka ja

vuonna 2014 opetusneuvos Marja-Kaarina Koskinen.


 

Lisätietoja tarvittaessa:

Suomen Mielenterveyshoitoalan Liitto ry

Tarja Klemola                                                 

puheenjohtaja                                                

tarja.klemola@smthl.net

puh.040-516 7115