Keski-Pohjanmaan msh/mth ry SMTHL ry:n alajaostoksi

1.3.2017Suomen Mielenterveyshoitoalan Liiton piirissä on toiminut useita alueyhdistyksiä ympäri Suomen. Viimeisimpänä aktiivisena alueyhdistyksenä on toiminut Keski-Pohjanmaan msh/mth ry.

Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysten puhdistusopetaariossa, myös Keski-Pohjanmaan msh/mth yhdistys joutui suurennuslasin alle. Samalla yhdistyksessä heräsi ajatus toiminnan joustavoittamisesta. Asiasta käytiin keskusteluja liiton ja Keski-Pohjanmaan alueyhdistyksen hallitusten kesken. Keskusteluissa todettiin, että toimintaa voitaisiin jatkaa myös SMTHL ry:n rekisteröimättömänä alayhdistyksenä.

Tammikuussa liitto linjasi aloittavansa alajaosto muotoisen toiminnan, mikäli Keski-Pohjanmaan alueyhdistys päättää purkautua.

Keski-Pohjanmaan msh/mth ry piti vuosikokouksensa  22.2.2017 Kokkolassa. Yhdistyksen vuosikokous päätti yhdistyksen purkautumisesta.

Jatkossa Keski-Pohjanmaalla toiminta jatkuu siis Suomen Mielenterveyshoitoalan liiton Keski-Pohjanmaan alajaostona (SMTHL Keski-Pohjanmaan alajaosto). Toimintaa ohjaa alajaoston hallitus/toimikunta. Alajaosto järjestää jatkossakin mm. valtakunnalisen suosion saavuttanutta Sählytapahtumaansa.

Huomoitavaa muutoksessa on jäsenyyden jatkuminen. Jäsenet, jotka ovat olleet Keski-Pohjanmaan msh/mth ry:n sekä Suomen Mielenterveyshoitoalan Liitto ry:n jäseniä, jäsenyydessä ei tule muutoksia. Jäsenet, jotka ovat olleet vain alueyhdistyksen jäseniä jäsenyys luonnollisesti päättyy yhdistyksen purkautuessa. Tällaisia jäseniä suositellaan liittymään SMTHL ry:n jäseniksi, jolloin jäsenyys alajaostoon muodostuu myös kun asuinpaikka on Keski-Pohjanmaan maakunnassa.

Listätietoja:

Tarja Klemola, puheenjohtaja Suomen Mielenterveyshoitoalan Liitto ry

Mika Niemonen, puheenjohtaja, Keski-Pohjanmaan msh/mth ry.